Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Županija nastavlja projekt „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“

Kao izravan doprinos poboljšanju demografskih kretanja i odgovor na potrebe gospodarstva, Osječko-baranjska županija pokrenula je u veljači 2019. godine projekt „Stambeni krediti u funkciji poticanja...

Kao izravan doprinos poboljšanju demografskih kretanja i odgovor na potrebe gospodarstva, Osječko-baranjska županija pokrenula je u veljači 2019. godine projekt „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“. Projekt je namijenjen hrvatskim državljanima s prebivalištem i radnim odnosom na području Županije, bez obzira na godine života, za kupnju stana ili kuće na području Županije.

Projekt se provodi subvencioniranjem kamatne stope od jednog postotnog poena na odobreni kredit poslovnih banaka, i to prvih deset godina otplate kredita. Najviši iznos kredita koji Županija subvencionira je 500.000 kuna, a ukupni iznos kredita je do milijun kuna. Uz Županiju, u subvencioniranju kamata s dodatnim postotnim poenom sudjeluje i 19 jedinica lokalne samouprave te je kamata za krajnje korisnike već od 0,09%.

Prvotno osiguran kreditni potencijal od 50 milijuna kuna povećan je na 100 milijuna kuna, te je isti utrošen u siječnju 2022. godine, kada je i privremeno obustavljeno zaprimanje novih zahtjeva. Kroz ovaj Projekt realizirana je kupovina 263 nekretnine, 133 stana i 130 kuća.

S obzirom na izniman interes građana za kreditima iz ovog Projekta, Županija je pokrenula inicijativu za ponovnim povećanjem kreditnog potencijala, pa je isti povećan na 150 milijuna kuna. Odrađene su sve potrebne predradnje, potpisani potrebni dodaci sporazuma i ugovora, te je Županija ponovno počela zaprimati kreditne zahtjeve, uz jednu izmjenu - kamatne stope za krajnje korisnike dodatno su snižene i kreću se već od 0,08%.

Sve informacije o Projektu „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ korisnici mogu dobiti na web stranicama Osječko-baranjske županije (http://www.obz.hr/) ili u Upravnom odjelu za gospodarstvo putem telefona (031) 221 881.

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo

U tijeku je obilježavanje Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

Nevrijeme pogodilo OBŽ - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Nevrijeme pogodilo OBŽ

U 26 intervencija sudjelovao ukupno 81 vatrogasac sa 27 vozila

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »