Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Zlouporaba u gospodarskom poslovanju, pranje novca, prijevare...

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnjak počinio kaznena djela prijevara i pranje novca. Od kolovoza prošle godine do siječnja ove godine, putem društvene mreže objavljivao...

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnjak počinio kaznena djela prijevara i pranje novca. Od kolovoza prošle godine do siječnja ove godine, putem društvene mreže objavljivao je oglase u kojima nudi povoljne novčane zajmove.    Novčane zajmove zatražilo je nekoliko građana te su u svrhu isplate zajmova, uplatili novčane pologe za kupnju i prodaju virtualne valute. Uplaćena novčana sredstva, 24-godišnjak je prenio na svoj bankovni račun i zadržao. Policijski službenici Policijske uprave osječko baranjske, obavili su pretragu doma i osobnog automobila te pronašli i oduzeli oko 90 tisuća kuna, više mobitela, bankovnih i SIM kartica, prijenosne memorije i elektroničke uređaje.

Druga vijest iz policijskog priopćenja donosi zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. U razdoblju od 19. lipnja 2017. godine do 16. rujna 2019. godine, 35-godišnjak je kao direktor trgovačkog društva iz Donjeg Miholjca, uz poticanje i dogovor s dvojicom okrivljenika ugovorio posao kupnje mobilnog stroja-drobilice s drugim trgovačkim društvom.Kupnju je dogovorio za novčani iznos veći od 800 tisuća kuna, a što je znatno veći iznos od stvarne tržišne vrijednosti stroja. Trgovačko društvo iz Donjeg Miholja oštetili su za novčani iznos oko 600 tisuća kuna.    Također su 35-godišnjaku u dva navrata isplaćeni novčani troškovi na koje nije imao pravo u iznosu većem od 35 tisuća kuna.

Prevarena za 3.831 eura - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Prevarena za 3.831 eura

Putem društvene mreže 69-godišnjakinja je 20. srpnja stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao njezin...

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika

Kada veličina župe i njezino pastoralno djelovanje to iziskuju, moguće je uz jednog župnika imenovati i drugoga

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »