Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Ženska soba bilježi porast broja poziva zbog seksualnog nasilja za čak 200%

Ženska soba jedina je specijalizirana organizacija u Hrvatskoj kada je riječ o žrtvama seksualnog nasilja. U posljednje vrijeme suočavaju se s problemom preopterećenosti kapaciteta. Naime, u odnosu...

Ženska soba jedina je specijalizirana organizacija u Hrvatskoj kada je riječ o žrtvama seksualnog nasilja. U posljednje vrijeme suočavaju se s problemom preopterećenosti kapaciteta. Naime, u odnosu prema listopadu prošle godine bilježe porast broja poziva i pruženih usluga u listopadu ove godine za više od 200 posto, kazala je za naš radio voditeljica pravnog tima Anamarija Drožđan-Kranjčec.

Kapaciteti su u ovom su trenutku preopterećeni, a djelatnici ne mogu pružati pravovremenu pomoć u kriznim situacijama za koje je nedopustiva lista čekanja, dodala je Kranjčec.

Pozivaju Vladu i nadležne institucije da osiguraju sredstva za njihov rad, da Centar ne bude financiran isključivo projektno, nego da se osiguraju sredstva za rad u okviru godišnjih proračuna. Predlažu, dodaje Kranjčec, otvaranje triju regionalnih podružnica te razvoj i implementaciju prevencijskih programa od vrtića preko osnovnih do srednjih škola.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »