Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Zbog alkohola prijeti mu ponovno polaganje vozačkog ispita

Jučer, 28. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 8 vozača (6 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća...

Jučer, 28. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 8 vozača (6 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19 i 50 sati, u Branjini. U kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Draža kojem je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu.

Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Sukladno članku 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, do donošenja odluke o prekršaju, budući je već dva puta pravomoćno kažnjen za prekršaj opisan u članku 199. stavku 8. (vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 grama po kilogramu) istoga Zakona.

Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Po pravomoćnosti presude, sukladno članku 286. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču će se rješenjem ukinuti i oduzeti vozačka dozvola, a ponovo će moći polagati vozački ispit istekom roka od dvije godine od dana izvršnosti rješenja.

Iz policije ističu da je zbog prethodno počinjenog prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola (1,72 grama po kilogramu), temeljem presude Općinskog suda u Osijeku, 30-godišnjaku izrečena novčana kazna u iznosu od 7 200 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Zaštitna mjera traje od 27. siječnja do 27. listopada 2021. godine.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »