Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Zadržavanje statusa osiguranika nezaposlenih u obveznom zdravstvenom osiguranju

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje javlja kako su osiguranici, inače osigurani kao nezaposlene osobe, a koji se ne vode na Zavodu za zapošljavanje, dužni javiti se u roku od 90 dana radi...

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje javlja kako su osiguranici, inače osigurani kao nezaposlene osobe, a koji se ne vode na Zavodu za zapošljavanje, dužni javiti se u roku od 90 dana radi provjere svog statusa, a krajnji rok je 29. lipnja.

Od 1. travnja stupile su na snagu izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju koje propisuju nezaposlenim osobama obvezu provjere njihova statusa ako su imale prebivalište ili stalni boravak u Hrvatskoj.

U HZZO se moraju javiti osobe kojima prestaje radni odnos, one koje su završile školsku godinu ili navršile 18 godina, kao i osobe nakon prijevremenog prestanka služenja vojnog roka, otpuštanja iz zatvora, nakon liječenja i slično. A, onda će se morati javljati HZZO-u jednom u tri mjeseca radi daljnje redovite provjere okolnosti. Tko to ne učini, do najkasnijeg roka, HZZO će ih odjaviti iz obveznoga zdravstvenog osiguranja po službenoj dužnosti bez donošenja rješenja.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »