Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Web detektivi – djeca obučena za prepoznavanje i prijavljivanje neprimjerenog sadržaja na Internetu

Autor: Novi Radio

Cilj je povećati razinu znanja i svijesti o posljedicama zlouporabe Interneta i društvenih mreža te pridonijeti općoj sigurnosti djece

Web detektivi – djeca obučena za prepoznavanje i prijavljivanje neprimjerenog sadržaja na Internetu - Novi Radio, Đakovo

Policijski službenici za prevenciju, Policijske uprave osječko-baranjske, su sa stručnjacima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek (Centar za sigurniji Internet) nastavili provoditi radionicu Web detektivi.
 
Projekt su tijekom 2013. godine pokrenuli Centar za nestalu i zlostavljanu djecu i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske u sklopu preventivnog projekta ''Sigurnost i zaštita djece na Internetu“. Radionice su tijekom siječnja provedene u četvrtim i petim razredima Osnovne škole Matije Petra Katančića u Valpovu i Osnovne škole Bilje.

Provođenjem radionica Web detektivi, djeca se educiraju kako prepoznati i prijaviti neprimjeran sadržaj na Internetu. Po završetku radionica svako dijete dobije diplomu i detektivsku iskaznicu kako bi, temeljem jedinstvenog koda s iskaznice, mogao prijaviti neprimjereni sadržaj putem dojavnog internetskog obrasca i time ispuniti svoju zadaću web detektiva.
 
Cilj je povećati razinu znanja i svijesti o posljedicama zlouporabe Interneta i društvenih mreža te pridonijeti općoj sigurnosti djece.
 
Osim prijave putem detektivske iskaznice zlonamjerno ponašanje možete prijaviti i pozivom policiji na broj 192, dolaskom u policijsku postaju ili on-line prijavom na Red Button

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »