Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

VUČEMILOVIĆ: U kampanji je župan obećavao sigurnost, a nije u stanju obraniti stanovnike županije od komaraca

Građani Osječko-baranjske županije su u karanteni, ali ne zbog koronavirusa već zbog komaraca, poručila je na konferenciji za medije u Osijeku saborska zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović....

Građani Osječko-baranjske županije su u karanteni, ali ne zbog koronavirusa već zbog komaraca, poručila je na konferenciji za medije u Osijeku saborska zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović.

''Dok se političari prepucavaju građani su prisiljeni boraviti u zatvorenom prostoru jer čim promole glavu postaju meta invazije komaraca koja je poprimila alarmantne razmjere. Župan proziva Grad Osijek na odgovornost, ali zaboravlja i ne vidi ili ne želi vidjeti prisutnost problema u cijeloj županiji. Invazija komaraca je u Osijeku, ali i u Valpovu, Našicama, Antunovcu, a o Baranji da i ne govorimo. Stoga odgovornost nije samo na Gradu Osijeku, već na županiji i županu koji upire prstom u druge umjesto da se prihvati posla'', poručila je Vučemilović.

Stanovnicima Osječko-baranjske županije, dodala je, posve je svejedno u čijoj je nadležnosti i zakonskoj obvezi borba protiv komaraca.

''Ako je županija uskočila prošle godine što čeka sada? Održali su dva sastanka i nadali se da kiše neće biti pa ih je kiša iznenadila. Slaba je to utjeha stanovnicima županije kojima rješenje treba ne danas i sutra već jučer. Prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, jučer i danas navečer izvode se adulticidni tretmani komaraca sa zemlje u cijelome gradu. Svi znamo kako je to nedovoljno učinkovito i ne rješava problem jer je učinak kratkotrajan. Stoga pozivam župana da se riješi problem na razini županije avio tretiranjem komaraca koje je u ovakvoj situaciji jedino učinkovito. U kampanji je obećavao sigurnost stanovnicima Osječko baranjske županije. Sad je očigledno da ih ne može zaštititi ni od komaraca'', zaključila je Vučemilović.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »