Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Upravljao automobilom s 3,16 promila alkohola u organizmu

U razdoblju od 06. do 08. siječnja 2023. godine na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 30 vozača (27 vozača osobnih automobila i tri vozača bicikala) koji su bili pod...

U razdoblju od 06. do 08. siječnja 2023. godine na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 30 vozača (27 vozača osobnih automobila i tri vozača bicikala) koji su bili pod utjecajem alkohola.

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 212 prekršaja od kojih 119 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 32 nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, tri upravljanja pod zabranom, tri upravljanja neregistriranim vozilom, jedno odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 46 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 7. siječnja 2023. godine u 23,35 sati u Donjem Miholjcu, kada je nadzoru prometa zatečen 34-godišnjak iz Donjeg Miholjca, koji je upravljao osobnim automobilom s 3,16 g/kg alkohola u organizmu.

Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

Foto: Ilustracija

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »