Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Udruga umirovljenih i pričuvnih djelatnika MUP-a RH – Policijske postaje Đakovo organizira prigodnu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, Udruga umirovljenih i pričuvnih djelatnika MUP-a RH – Policijske postaje Đakovo, u suradnji s Patronažnom službom Doma zdravlja Osječko-baranjske...

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, Udruga umirovljenih i pričuvnih djelatnika MUP-a RH – Policijske postaje Đakovo, u suradnji s Patronažnom službom Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, po prvi put organizira prigodnu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi besplatno za sve sugrađane. Akcija će se održati u subotu, 11. studenog 2023. u vremenu od 9,00 do 11,00 sati u Đakovu, u Ulici Ivana Pavla II. kod zgrade Fine. Cilj je akcije podizanje svijesti, informiranje i edukacija opće populacije o prevenciji jer je povišeni krvi tlak (krvni tlak >140/90) tiha i podmukla bolest (najvažniji je faktor rizika kardiovaskularnih bolesti), koja godinama ne mora pokazivati nikakve simptome sve dok se ne razviju oštećenja ciljanih organa. Jedini način da utvrdite imate li povišeni krvni tlak jest da ga izmjerite. Dijabetes ne dovodi do simptoma i može dugo ostati neprepoznat, stoga je važno redovito kontrolirati svoju razinu šećera u krvi, osobito ukoliko imate neki od rizičnih čimbenika koji povećavaju vjerojatnost da ćete oboljeti od dijabetesa. Organizatori pozivaju građane da im se pridruže u ovoj akciji.

''Ovim putem pozivamo i volontere medicinske struke, učenici/studenti/medicinske sestre/tehničari/liječnici i sl., koji žele sudjelovati u spomenutoj akciji, da nam se jave na mobitel 091 53 55 110 ili e-mail uupdppdjk@gmail.com "

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »