Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Udruga ugostitelja Đakovo poziva članove i ugostitelje da ne otvaraju svoje objekte

Udruga ugostitelja Đakovo izražava nezadovoljstvo najavljenim produženjem epidemioloških mjera koje se odnose na daljnje zatvaranje ugostiteljskih objekata, stoji u dopisu kojega potpisuje predsjednik...

Udruga ugostitelja Đakovo izražava nezadovoljstvo najavljenim produženjem epidemioloških mjera koje se odnose na daljnje zatvaranje ugostiteljskih objekata, stoji u dopisu kojega potpisuje predsjednik Antonio Marić.Ovim mjerama ugostitelji se stavljaju u neravnopravan položaj prema djelatnostima kojima je dozvoljena prodaja kava, pića i ostalih napitaka (benzinske postaje), a samima to i nije osnovna djelatnost. Time se unosi i dodatni razdor među ugostitelje mjerom koja restoranima dopušta prodaju napitaka, a caffe barovima ne. Također, nisu potpuno jasni kriteriji u kojim rokovima i kome se isplaćuju potpore za radnike budući da pojedincima još uvijek nije isplaćena potpora za studeni 2020. godine. Sve ovo predstavlja zadnji čavao u lijes ugostiteljske i turističke djelatnosti koja je u Đakovu, ali i u Hrvatskoj, bila jedna od generatora zapošljavanja i razvoja.Ovakav odnos prema djelatnosti (turizam i ugostiteljstvo) koja je u prijašnjim godinama predstavljala perjanicu razvoja RH i čiji je udio u BDP-u iznosio oko 20%, doveo je do prijedloga da se, po uzoru na neke europske države, organizira građanski neposluh u obliku otvaranja ugostiteljskih objekata 1. veljače unatoč zabrani.Ovim putem Udruga ugostitelja Đakovo poziva svoje članove, ali i ostale ugostitelje na području grada, da samoinicijativno i bez ikakvog prethodnog dogovora, koji bi imao uporište u zakonu, ne otvaraju svoje objekte jer se izlažu veoma visokim kaznama pa čak i mogućnošću kaznenog progona. Unatoč nepravdi i nelogičnim odlukama Stožera i ostalih nadležnih tijela, podržavavat će samo one akcije i korake usmjerene protiv ovih mjera koje uporište imaju u zakonu i pozitivnim propisima RH, stoji u priopćenju predsjednika Udruga ugostitelja Đakova Antonia Marića.

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu

Utvrđeno je da se radi o 29-godišnjem strancu

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva" - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva"

"Nastavit ćemo razvijati ovakve i slične projekte kako bi smo zaustavili iseljavanje i stvorili uvjete za povratak ljudi koji su odselili iz naše županije"

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »