Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Učitelj Mario Racić iz OŠ Josipa Antuna Ćolnića na seminaru u islandskom Akureyriju

Učitelj povijesti u Osnovnoj školi Josipa Antuna Ćolnića Mario Racić sudjelovao je u mobilnosti u gradu Akureyriju na Islandu od 1. do 4. studenog 2022. godine. Naziv ovog seminara bio je Rural inclusion...

Učitelj povijesti u Osnovnoj školi Josipa Antuna Ćolnića Mario Racić sudjelovao je u mobilnosti u gradu Akureyriju na Islandu od 1. do 4. studenog 2022. godine. Naziv ovog seminara bio je Rural inclusion in Erasmus+, a organizator mobilnosti je Erasmus+ islandska nacionalna agencija. Sama mobilnost sufinancirana je sredstvima Europske unije kroz aktivnost osposobljavanja i suradnje u okviru programa Erasmus+ koji provodi Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU).

Krajem rujna naša Agencija za mobilnost i programe EU ponudila je zainteresiranim učiteljima u Hrvatskoj poveznicu na natječaj koji je objavila islandska Erasmus+ agencija. Nakon završenog natječaja Agencija je izabrala troje obrazovnih djelatnika kao predstavnike Hrvatske.

Na samoj mobilnosti u Akureyriju sudjelovalo je oko 50 obrazovnih djelatnika iz 14 europskih zemalja.

Cilj ovog seminara bio je razmjena dobre prakse i otkrivanje mogućnosti i benefita programa za udaljena ruralna područja. Svoja iskustva su prezentirali iskusni voditelji projekata iz Islanda i Latvije te tako proširili svoja znanja i iskustva o programu Erasmus+ ostalim sudionicima. Očekivani rezultat seminara bio je formiranje suradničkih partnerstva ili neki drugi oblik povezivanja s ruralnim školama, općinama i organizacijama u sektoru odgoja i općeg obrazovanja iz Europe. Seminar je tako i našem učitelju pružio priliku za razmjenu iskustava i otkrivanje novih pristupa radu s naglaskom na stvaranje suradnje između škola iz različitih europskih država.

Naime, kako je Island pun malih ruralnih sredina raštrkanih po cijelom otoku, sudionici su dobili odličan uvid kako male škole i njihove zajednice uključiti u Erasmus+ programe. Sam grad Akureyri nalazi se na sjeveru Islanda udaljen oko 400 km od glavnog grada Reykjavika.

Veći dio seminara održavale su se radionice i međusobni razgovori sudionika s ciljem da pronađu potencijalne partnere kako bi realizirali nove projekte Erasmus + programa za 2023. godinu.

Naš učitelj pronašao je potencijalne škole partnere među kolegama iz Slovačke, Grčke, Estonije i Poljske. Zajedno su razradili temu i aktivnosti kojima bi ostvarili budući projekt iz programa Erasmus+.

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo

U tijeku je obilježavanje Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

Nevrijeme pogodilo OBŽ - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Nevrijeme pogodilo OBŽ

U 26 intervencija sudjelovao ukupno 81 vatrogasac sa 27 vozila

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »