Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Učenici strukovne škole gotovili i poslužili pečenu puricu s mlincima

Svaki kraj Hrvatske ima svoju tradiciju u pripremanju pečenih delicija za različite proslave i blagdane. Jedan od božićnih specijaliteta svakako je purica s mlincima. To je jelo hrvatske kuhinje podrijetlom...

Svaki kraj Hrvatske ima svoju tradiciju u pripremanju pečenih delicija za različite proslave i blagdane. Jedan od božićnih specijaliteta svakako je purica s mlincima. To je jelo hrvatske kuhinje podrijetlom iz Međumurja, a proširilo se po cijeloj Hrvatskoj. Najčešće se pripravlja u zagrebačkoj kuhinji i na području  Slavonije.

Mlinci su tjestenina u listovima, pečena pa prelivena kipućom vodom. Služi se kao prilog uz pečenu puricu, ali i neka druga mesna jela. Mlinci nemaju aditiva, prave se ručno te se peku točno određeno vrijeme kako bi bili savršeno hrskavi. Dobiju se mijesenjem brašna, vode i malo soli.

Zagorski mlinci su 23. hrvatski proizvod upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti 2019. godine.

Učenici  kuhari Srednje strukovne škole Antuna Horvata s nastavnicom Nevenkom Kokalović, na satima praktične nastave gotovili su i poslužili Pečenu puricu s mlincima.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »