Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Učenica Ekonomske škole Kristina Krnjić osvojila 3. mjesto na Prvoj Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi!

Prvo izdanje Hrvatske ekonomske olimpijade, odnosno natjecanja Croatian Economics Olympiad održano je 20. svibnja 2021. , a natjecatelji su putem online igrice morali pokazati svoje vještine u području...

Prvo izdanje Hrvatske ekonomske olimpijade, odnosno natjecanja Croatian Economics Olympiad održano je 20. svibnja 2021. , a natjecatelji su putem online igrice morali pokazati svoje vještine u području ekonomije.

U ovom natjecanju sudjelovalo je i 15 učenika ( raspoređenih u 3 tima) Ekonomske škole Braća Radić iz Đakova. Učenica Kristina Krnjić osvojila je odlično 3. mjesto u pojedinačnom natjecanju.100 učenika, 23 tima i 15 srednjih škola sudjelovalo je 20. svibnja 2021. godine od 11 do 13 sati u prvom izdanju Hrvatske ekonomske olimpijade, odnosno natjecanju Croatian Economics Olympiad (CEO) u organizaciji udruge Centar za razvoj mladih.Pobjednici CEO-a sudjelovat će na međunarodnom natjecanju International Economics Olympiad (IEO) u Latviji koje će se zbog pandemije održati online od 26. srpnja do 1. kolovoza 2021. IEO je vlasnik Financial Literacy Gamea koji je sastavni dio CEO natjecanja, no na međunarodnom natjecanju IEO-u imat će nešto zahtjevniji zadatak.

U Ekonomskoj školi Braća Radić Đakovo od ove godine provodi se školski projekt financijska pismenost. Inicijator projekta je pedagoginja Natalija Siladjev koja je prepoznala važnost uvođenja ovoga obrazovanja u našu školu. Projekt se sastoji od dva dijela. U prvom dijelu u prve razrede uvedena je fakultativna nastava Financijska pismenost. U fakultativnu nastavu uključeni su učenici 1e1 i 1e2 razreda.

Drugi dio projekta uključuje različite aktivnosti vezane za financijsko opismenjavanje kod učenika od 2. do 4. razreda gdje učenici sudjeluju u različitim edukacijama koje organiziraju ustanove i udruge koje rade na financijskom opismenjavanju mladih.

Projekt Financijske pismenosti u Ekonomskoj školi Braća Radić provodi se pod mentorstvom pedagoginje Natalije Siladjev, Nikole Hrehorovića i Jelice Paradžik-Lazarević.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »