Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

U ponedjeljak nema nastave u pojedinim osnovnim i srednjim školama na području OBŽ

Nakon jučer (8. listopada 2023. Godine) održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u prostorijama Osječko-baranjske županije održana je konferencija za medije na kojoj...

Nakon jučer (8. listopada 2023. Godine) održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u prostorijama Osječko-baranjske županije održana je konferencija za medije na kojoj su građanima iznesene najnovije informacije vezane uz stanje požarišta, kakvoću zraka i nastavu u školama. Požar je i dalje pod kontrolom, radi se o podzemnim požarima – rekao je Zoran Pakšec, glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije. Nastavni zavod za javno zdravstvo za osjetljive skupine ljudi i djecu preporuča boravak u zatvorenim prostorima i što manje izlaganje na područjima gdje se osjeti dim ili miris paljevine. U tijeku je uzrokovanje hrane i tla, odnosno hrane koja se nalazi na poljoprivrednim površinama koje su bile zahvaćene u gustim dimom, a uzorkovanje provodi Državni inspektorat. Ovi rezultati bit će podloga za izradu procjena rizika na temelju koje će se davati preporuke građanima.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije donio je odluku da radi prevencije, danas, 9. listopada, dio škola na području Osječko-baranjske županije bude zatvoren za nastavu. Riječ je o srednjim školama na području Grada Osijeka, a kojima je Osječko-baranjska županija osnivač kao i osnovnim školama na području općina Antunovac, Ernestinovo, Laslovo, Čepin, Vladislavci i Vuka. U svim osnovnim školama bit će organizirana dežurstva za djecu nižih razreda ako roditelji nemaju drugu mogućnost čuvanja djece. Upravni odjel za obrazovanje i mlade dao je i preporuku da se sve vanjske športske aktivnosti klubova ne odvijaju vani, nego da se odgode barem za jedan dan.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »