Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

U Osječko-baranjskoj županiji bez novooboljelih!

Nema novooboljelih, svi testirani uzorci, točnije njih 12, su negativni uključujući i tri koja su dan radnije bila suspektna – rekao je na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Stožera...

Nema novooboljelih, svi testirani uzorci, točnije njih 12, su negativni uključujući i tri koja su dan radnije bila suspektna – rekao je na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić.

- S obzirom na potres koji je zadesio Zagreb, donijeli smo odluku da ih rasteretimo kad je u pitanju testiranje te ćemo vršiti testiranja potencijalnih oboljelih s područja naše, ali i Vukovarsko-srijemske županije te prema potrebi i drugih slavonskih županija – rekao je Pandžić.

Zvonko Grgec iz Civilne zaštite Osijek pojasnio je kako na području županije mjere zabrane okupljanja provode lokalni stožeri te je pozvao ljude da ne izlaze ako nije nužno i da poštuju propisani razmak. Također je najavio mjeru ograničenja rada trgovina zbog lakše organizacije djelatnika kroz timove te će trgovine raditi od 8 do 17 sati. Važno je napomenuti kako će trgovine koje imaju takozvanu rasutu robu, istu morati pakirati za prodaju – rekao je Grgec.

Osječko-baranjska policija zaprimila je 14 dojava o kršenju samoizolacije od kojih se pet pokazalo točnima.

- Riječ je o osobama s područja Đakova, Našica, Osijeka, Donjeg Miholjca i Čepina. U samoizolaciji se danas nalazi 990 osoba – rekao je Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave Osječko-baranjske.

Policijska uprava od danas ima novi sustav rada te će se izdavati samo osobne iskaznice u opravdanim i žurnim situacijama, a vozačke dozvole samo profesionalnim vozačima, dok će se svi ostali zahtjevi primati putem maila ili sustava e-građanin.

Kako je Odlukom nacionalnog stožera ukinut javni međugradski i gradski prijevoz putnika, Stožeru civilne zaštite Osječko-baranjske županije dolaze brojni upiti poslodavaca, ali i zabrinutih građana koji su javnim prijevozom dolazili na svoja radna mjesta. Županijski stožer o tome je razgovarao sa Stožerom Grada Osijeka i iz Grada Osijeka su poručili kako će se prijevoz radnika osigurati već od sutra gdje god je to moguće.

- Vjerujem da će i poslodavci imati razumijevanja tijekom prvih nekoliko dana dok se ovaj sustav ne ustroji, no radnicima se mora omogućiti dolazak na posao, naravno govorimo o djelatnostima koje su nužne. Sve poteškoće na koje nailazimo sa svakom novom uvedenom mjerom rješavamo u hodu i zato molim građane da ih se pridržavaju propisanih mjera kako bi se što kvalitetnije zaštitili – rekao je Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »