Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

U Osijek stiglo 15 izbjeglica iz Ukrajine

U Osijek je jučer doputovalo 15 osoba iz zapadnog dijela Ukrajine, uglavnom majki s djecom. Smješteni su u pansionu Nogometnog kluba Olimpije na Zelenom polju u Osijeku, gdje će im biti osigurana zdravstvena...

U Osijek je jučer doputovalo 15 osoba iz zapadnog dijela Ukrajine, uglavnom majki s djecom. Smješteni su u pansionu Nogometnog kluba Olimpije na Zelenom polju u Osijeku, gdje će im biti osigurana zdravstvena zaštita, psihosocijalna te svaka druga pomoć.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić, rekao je kako je u najavi dolazak još nekoliko obitelji, ali nema točnih informacija kada stižu i koliko će ih biti, no Osijek i Osječko-baranjska županija spremni su zbrinuti ih, osigurati im uvjete za život te ih uključiti u svakodnevne aktivnosti.

Martina Hećimović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek, istaknula je kako su već počeli s uključivanjem djece u razne aktivnosti – nogometne klubove, rekreativne aktivnosti, a uskoro bi mogli biti uključeni i u školu. Hećimovć zahvaljuje brojnim sugrađanima, koji su se javili I ponudili smještaj te su spremni pružiti svu pomoć ako ona bude bila potrebna. Dvorana Jug 2 i dalje je prihvatni centar za cijelu regiju, gdje se upisuju u registar službe traženja, kako bi se stvorila baza podataka potrebna za kasnije spajanje obitelji. Bude li potrebno, tamo će biti smješteni dva do tri dana, do osiguranja trajnijeg smještaja.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »