Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

U OBŽ novopozitivno 28 osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 293 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno na koronavirus....

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 293 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno na koronavirus. Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, 4 na područja Našica, po 3 Ernestinova, Đakova, Petrijevaca i Valpova, a po jedna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Čepina, Podgorača i Strizivojne. Na bolničkom liječenju nalaze se 52 osobe oboljele od COVID-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 8 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 9 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 79 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 936 osoba.

Policijski službenici proveli su 19 provjera osoba u samoizolaciji. Dvije provjere bile su po dojavi građana, a u jednoj (u Belom Manastiru) osoba nije zatečena na prijavljenoj adresi. Od 17 samoinicijativnih provjera u dva slučaja utvrđeno je kršenje te mjere. Naime, jučer su na Granični prijelaz Duboševica-Udvar kao izlazni putnici doputovala dva državljana Rumunjske, međutim oni su još 7. ožujka ušli u Hrvatsku i prijavili tranzit, što nisu ispoštovali te su im uručeni prekršajni nalozi, odnosno izrečene novčane kazne po 8.000 kuna te 500 kuna za troškove postupka. Policijski službenici obavili su i 102 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Od drugih postupanja Policijska uprava osječko-baranjska priopćava da je 12. ožujka 2021. godine u 00,26 sati vlasnik jednog stana u Osijeku puštao glasnu glazbu i narušavao javni red i mir te organizirao/dopustio održavanje privatnog okupljanja protivno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite o privatnim okupljanju do najviše 10 osoba iz najviše dva kućanstva. Time je počinio prekršaj prema odredbama Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti te je uhićen bez uporabe sredstava prisile u 00,56 sati. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 41 nadzor provođenja epidemioloških mjera (34 u ugostiteljskim objektima, 5 u trgovinama i 2 u trgovačkim centima), pri čemu su utvrdili tri nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »