Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

U OBŽ novopozitivno 16 osoba, preminula jedna osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 178 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus....

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 178 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije su s područja Đakova i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belišća, Bilja, Bizovca, Čepina, Donjeg Miholjca, Koške, Marijanaca i Petrijevaca,

Na bolničkom liječenju nalazi se 49 osoba oboljelih od COVID-19, i to 37 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 5 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 79 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.027 osoba.

Policijski službenici proveli su 15 provjera osoba u samoizolaciji. Od tri provjere provedene po dojavi građana u dva slučaja, oba u Ernestinovu, utvrđeno je kršenje te mjere te je tim osobama uručen prekršajni nalog. U 12 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Policijski službenici obavili su i 145 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje. Naime, 15. ožujka 2021. godine u 22.55 sati u ugostiteljskom objektu u Ivanovcu, postupajući po dojavi građana zatekli su djelatnicu i 7 osoba koji su konzumirali pića. Nazočni su se pridržavali epidemioloških mjera (imali zaštitnu masku i držali razmak), međutim odlukom Stožera civilne zaštite rad ugostiteljskih objekta odobren je do 22 sata, a zabranjena je konzumacija pića u zatvorenom prostoru, pa slijedi obavijest policije o počinjenom prekršaju nadležnom državnom inspektoratu protiv odgovorne osobe.

U zadnja 24 sata inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 58 nadzora provođenja epidemioloških mjera (43 u ugostiteljskim objektima, 7 u trgovinama, 5 u trgovačkim centima i po jedan u frizerskom i kozmetičkom salonu te pekarnici) pri čemu su utvrdili 5 nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »