Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

U Kauflandu više ne prodaju plastične vrećice

Na direktivu Europske unije kojom se uvodi zabrana određenih plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu za sve zemlje članice od 2021. godine, kod nas je prvi reagirao trgovački lanac Kaufland, te...

Na direktivu Europske unije kojom se uvodi zabrana određenih plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu za sve zemlje članice od 2021. godine, kod nas je prvi reagirao trgovački lanac Kaufland, te je s novom godinom u svim svojim trgovinama ukinuo prodaju laganih plastičnih vrećica.

S ciljem smanjenja plastike u okolišu, Kaufland je kao prvi trgovački lanac ovu odluku donio još u studenom prošle godine te se ona i provodi od 1. siječnja, a kupci na blagajnama mogu birati između alternativnih varijanti poput papirnatih ili platnenih vrećica.

Osim povlačenja plastičnih vrećica, Kaufland je također s 1. siječnja iz prodaje povukao jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke te ih zamijenio alternativnim održivim rješenjima poput proizvoda od papira, drva, šećerne trske i dr.

Do 2021. godine s tržišta će se potpuno povući plastični proizvodi kao što su štapići za uši, pribor za jelo, tanjuri, oksorazgradiva plastika, spremnici za hranu, čaše od ekspandiranog polistirena te štapići za pridržavanje balona, koji zajedno s izgubljenom opremom za ribolov čine 70 posto otpada na europskim obalama i u morima.

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu

Utvrđeno je da se radi o 29-godišnjem strancu

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva" - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva"

"Nastavit ćemo razvijati ovakve i slične projekte kako bi smo zaustavili iseljavanje i stvorili uvjete za povratak ljudi koji su odselili iz naše županije"

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »