Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

U četvrtak počinje isplata mirovina za siječanj

Autor: Novi Radio

Mirovine će dobiti više od 1,2 milijuna svih korisnika, a dvama kategorijama umirovljenika stiže i prva isplata većih mirovina

U četvrtak počinje isplata mirovina za siječanj - Novi Radio, Đakovo

U četvrtak 8. veljače počinje isplata mirovina za siječanj 2024. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, objavio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

U priopćenju se napominje da je korisnicima kojima je mirovina u isplati Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje po službenoj dužnosti, bez donošenja rješenja, odredio novu svotu uvećane mirovine do 5 % prema Zakonu o izmjenama Zakona o smanjenju mirovina određenih, odnosno ostvarenih prema posebnim propisima o mirovinskom osiguranju (NN 71/10, 130/11, 157/13 i 47/23), za 109 658 korisnika, što prosječno iznosi 46,94 eura.

Zakon o smanjenju mirovina prestao je važiti 31. prosinca 2023., te se od 1. siječnja 2024. mirovine više neće smanjivati.
Također, prema Zakonu o izmjeni Zakona o dodatku na mirovine ostvarene prema Zakonu o mirovinskom osiguranju (NN 156/23), dodatak od 27 % određen je za 13 136 korisnika osnovnih mirovina, što prosječno iznosi 16,59 eura. Izmjenama zakona propisano je da se za staž ostvaren od uvođenja II. mirovinskog stupa (od 1️. siječnja 2002.) povećava dodatak na osnovnu mirovinu iz I. stupa sa 20,25 % na 27 %.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »