Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Troje novooboljelih, jedan u Osijeku, dvoje u Našicama

Na danas održanoj 41. sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije iznesene su nove informacije vezane uz epidemiju koronavirusa na području županije. U posljednja 24 sata zabilježen...

Na danas održanoj 41. sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije iznesene su nove informacije vezane uz epidemiju koronavirusa na području županije.

U posljednja 24 sata zabilježen je porast od tri novooboljele osobe, jedna na području Osijeka i dvije s našičkog područja pa je ukupan broj do sada oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji 44. U Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se trenutno 13 bolesnika od kojih je 9 u stacionaru, a 4 osobe su na respiratoru no njihovo je stanje stabilno. Sve ostale osobe s pozitivnim nalazom na koronavirus koje imaju blage simptome bolesti ili su bez simptoma nalaze se u samoizolaciji u svojim domovima. U Općoj bolnici Našice na liječenju je jedna osoba oboljela od koronavirusa dok je dvoje novooboljelih u samoizolaciji.

Broj liječnika i bolničkog osoblja u samoizolaciji ostao je nepromijenjen i danas također iznosi 105, a nema pozitivnih zdravstvenih djelatnika na području naše županije.

Mobilni tim za uzimanje uzoraka od jučer je na terenu te prema potrebi i danas izlazi na teren kako bi se uzeli uzorci osoba za koje se sumnja na infekciju koronavirusom ili su bliski kontakti do sada oboljelih.

Policija je tijekom posljednja 24 sata zaprimila 6 dojava o kršenju mjera samoizolacije no sve su se pokazale neistinite. Također se nastavlja s provjerom osoba u samoizolaciji metodom slučajnog odabira te je policija učinila 46 provjera i sve osobe obuhvaćene ovom provjerom poštivale su mjere samoizolacije.

I dalje postoji osam stalnih policijskih punktova na ulazu u županiju kao i 27 mobilnih na kojima je sveukupno učinjeno 2280 provjera osoba koje se kreću izvan mjesta prebivališta ili stalnog boravka. Na ulazima i izlazima iz županije nije bilo kršenja ove mjere, no unutar županije policija je evidentirala 11 osoba bez propusnice.

- Tržnice u Belom Manastiru, Đakovu i Osijeku od jučer rade i dobro funkcioniraju, danas smo sa Zavodom za javno zdravstvo obišli tržnicu u Osijeku kako bi napravili sve pripreme za otvaranje i otvorenog dijela tržnice i zaključak je da je tržnicu moguće otvoriti, a da se poštuju sve mjere koje su trenutno na snazi – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Poručio je i OPG-ovima i svim poljoprivrednicima koji moraju krenuti u proljetnu sjetvu da se ne brinu o izdavanju propusnica jer će se to vrlo brzo riješiti u dogovoru s lokalnim stožerima i Policijskom upravom osječko-baranjskom jer su svi u Stožeru svjesni da radovi na poljima ne trpe odgodu.

Iduća sjednica stožera zakazana je za sutra u 9:30 nakon koje će u 11 sati biti održana i konferencija za medije s prijenosom uživo na lokalnim TV-postajama, radio postajama te društvenim mrežama Županije.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »