Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Trodnevni susret udovica hrvatskih branitelja u Đakovu

U okviru manifestacije "Zvonila su zvona katedrale naše" obilježavajući 28. obljetnicu operacije preuzimanja đakovačkih vojarni iz ruku JNA i formiranja 122. brigade HV Đakovo Udruga udovica hrvatskih...

U okviru manifestacije "Zvonila su zvona katedrale naše" obilježavajući 28. obljetnicu operacije preuzimanja đakovačkih vojarni iz ruku JNA i formiranja 122. brigade HV Đakovo Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Đakovštine ugostila je udovice iz 11 županija, odnosno 15 udruga od 6. do 8. rujna 2019. godine.

Na Susretu se okupilo stotinjak udovica hrvatskih branitelja. Program smo započele sjećanjem na hrabre muževe i odavanjem počasti njihovoj žrtvi za današnji mir i slobodu. Zajednički vijenac kod Spomenika poginulim braniteljima Đakovštine položili su u ime sudionica i organizatora Kate Crnčević, predsjednice udruge iz Dubrovnika i Mira Rumenović, predsjednica udruge Ogulin, te izaslanik Ministra hrvatskih branitelja Antun Blažević i izaslanik Župana Osječko-baranjskog, Ivica Batori. Odavanju počasti paljenjem svijeća pridružile su se pojedinačno predsjednice udruga udovica iz Šibenika, Makarske, Gospića, Rijeke, Velike Gorice, Kutine, Virovitice, Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Valpova, Belišća, Baranje i Đakova uz udruge hrvatskih branitelja, dragovoljaca, veterana i civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Đakovštine. Odavanje počasti završeno je zajedničkom molitvom, koju je predvodio vlč. Dominik Nedeljković.

Sportsko-rekreativnim aktivnostima udovice međusobno potiču jedna drugu na fizičku aktivnost kao doprinos očuvanju zdravlja.

Na kuglačkom turniru natjecalo se 11 ekipa, najbolji rezultat ostvarile su kuglačice udruge udovica iz županije Primorsko-goranske, druge su bile udovice iz Nove Gradiške, a treće članice udruge Đakovštine. Najuspješnija kuglačica turnira je Zvjezdana Šeliga iz Kutine, uz nju su pojedinačne nagrade ostvarile i Kata Brkljačić iz Gospića, te Branka Miletić iz Ogulina. Članice riječke uduge, Vesna Pilauer i Ružica Jelinek pobijedile su na turniru u beli, a Božica Veselić, članica velikogoričke udruge u 'čovječe ne ljuti se'.

U ulozi organizatora i domaćina, mi, udovice hrvatskih branitelja Đakovštine gošćama smo osigurale upoznavanje s dijelom bogate povijesne i kulturne baštine našega grada obilaskom Đakovačke katedrale Svetog Petra, Državne ergele - Pastuharne i Ivandvora. Pružile smo im široki zagrljaj slavonske duše u naručju šokačke tradicije, a uz članove KUD 'Sklad' poučile ih 'slavonskom fitnesu' i slavonskim pjesmama. Najspretnija u 'slavonskom fitnesu' bila je Lenče Paunović, predsjednica udruge Makarskog primorja.

Susret udovičkih udruga završen je Sv. misom.

U ozračju zajedništva ispratili smo sudionice i goste uz dogovor da je slijedeći Susret udovičkih udruga u Zagrebačkoj županiji, a domaćin udruga Grada Velika Gorica.

predsjednica UUHBDR-a Đakovštine

Zorica Balog

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu

Utvrđeno je da se radi o 29-godišnjem strancu

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva" - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva"

"Nastavit ćemo razvijati ovakve i slične projekte kako bi smo zaustavili iseljavanje i stvorili uvjete za povratak ljudi koji su odselili iz naše županije"

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »