Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Sutra aviotretiranje komaraca na području Đakova

Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije objavio je nove podatke o aktualnim radovima i stanju u vezi komaraca. Nakon monitoringa odraslih komaraca metodom čovjek-aspirator, obavljenog na...

Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije objavio je nove podatke o aktualnim radovima i stanju u vezi komaraca. Nakon monitoringa odraslih komaraca metodom čovjek-aspirator, obavljenog na 11 postaja na području Grada Osijeka koje je dan ranije tretirano sa zemlje, a dio područja i iz zrakoplova - zabilježen je pad brojnosti komaraca. Isti rezultat je zabilježen je i na 18 postaja 1. srpnja.

S obzirom na to, učinkovitost tretiranja komaraca na području županije iznosi od 65 do 98 posto. Primjerice, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije utvrdili su da je na mjernoj postaji Halaševo prije tretmana bilo 40.290 jedinki kroz 12 satno razdoblje, a nakon tretmana taj broj je smanjen na 5.918, što znači da je učinkovitost 85 posto. Na mjernoj postaji Darda broj jedinki komaraca je smanjen s 14.787 na 964, učinkovitost je 93 posto. Tretiranje ostalih područja Osječko-baranjske županije nastavlja se i dalje, a Đakovo je na rasporedu u četvrtak, 4. srpnja u večernjim satima.

Raspored aviotretiranja komaraca 2. - 5. srpnja 2019. :

3. srpnja u jutarnjim satima – rubni dijelovi Kopačkog rita, zeleni pojas3. srpnja u večernjim satima – rubni dijelovi Kopačkog rita prema Zlatnoj gredi, zeleni pojas, područje Belog Manastira4. srpnja u jutarnjim satima – područje Donjeg Miholjca4. srpnja u večernjim satima – područje Đakova i Našica5. srpnja u jutarnjim satima – područje Čepina, Antunovca i Ivanovca

Rezultati tretiranja komaraca na području Osječko-baranjske županije: Učinkovitost od 65 do 98 posto!

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »