Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Strukovna škola na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“

Ministarstvo poljoprivrede i ove je godine povodom Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane po treći put 28. rujna 2023. organiziralo Izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ Izložbene...

Ministarstvo poljoprivrede i ove je godine povodom Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane po treći put 28. rujna 2023. organiziralo Izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ Izložbene radove pripremili su učenici srednjih i osnovnih škola, a posjetitelji su mogli saznati koliko se hrane baca, gdje sve nastaje otpad od hrane i kakve sve negativne utjecaje ima na okoliš i klimu, kao i to kako svaki potrošač može utjecati i smanjiti otpad od hrane u kućanstvu, kupovini i restoranu.

Ovogodišnji su izlagači učenici i njihovi mentori iz: Tehničke škole Zagreb, VI. Osnovne škole Varaždin, Ekonomske i trgovačke škole iz Čakovca, Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova, Osnovne škole Vugrovec – Kašina, Industrijsko - obrtničke škole Nova Gradiška i Srednje škole Ivana Lucića – Trogir.

Kampanja je provedena u okviru provedbe mjere unaprjeđenja sustava doniranja hrane u okviru Nacionalnog plana za opravak i otpornost RH 2021-2026, a financirana je sredstvima EU.

Đakovačku Strukovnu školu su predstavili ravnatelj Mirko Ćurić, profesorice Ivana Drobina Truntić i Gordana Blažević s učenicama 4. AT razreda.

Teks i foto: SSŠ A. Horvata

Prevarena za 3.831 eura - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Prevarena za 3.831 eura

Putem društvene mreže 69-godišnjakinja je 20. srpnja stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao njezin...

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika

Kada veličina župe i njezino pastoralno djelovanje to iziskuju, moguće je uz jednog župnika imenovati i drugoga

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »