Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Strukovna škola dobila priznanje HRT-a

Autor: Novi Radio

Strukovna škola Antuna Horvata Horvata primila je Priznanje HRT-a za očuvanje kulturnog krajolika za svoj vinograd s pratećim objektima u Trnavi

Strukovna škola dobila priznanje HRT-a - Novi Radio, Đakovo

Srednja strukovna škola Antuna Horvata Horvata na svečanoj dodjeli priznanja Ekološko-obrazovnog projekta Najljepši školski vrtovi Hrvatske radiotelevizije, u petak 15.ožujka 2024., primila je Priznanje HRT-a za očuvanje kulturnog krajolika za svoj vinograd s pratećim objektima u Trnavi. Priznanje je primio ravnatelj Škole Mirko Ćurić, u pratnji voditelja Vinograda i praktikuma u Trnavi Ivana Išasegija, nastavnika Drage Smolje i učenike poljoprivredne struke koji obavljaju praksu u vinogradu i zaslužni su također za  lijep izgled objakta i vinograda koji je osvojio stručno povjerenstvo.

Ekološko-obrazovni projekt Najljepši školski vrtovi Hrvatska radiotelevizija (HRT) provodi već 30 godina u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnih privatnih donatora. U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, djeca iz dječjih vrtića, te polaznici iz centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive.

Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika te povratak tradicijskim vrtovima u svim dijelovima Hrvatske. Voditeljica projekta Najljepši školski vrtovi je Đurđica Čočić, a kroz svečanu dodjelu nagrada vodili su Zlata Muck i Mirko Fodor.

Održana akcija mjerenja tlaka - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Održana akcija mjerenja tlaka

Akcija je održana pod motom „mjerite pravilno svoj krvni tlak, kontrolirajte ga i živite duže!“

U Đakovu poginuo motociklist - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

U Đakovu poginuo motociklist

Na raskrižju đakovačke obilaznice i prilazne ceste na A5, jučer oko 18 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 26-godišnji motociklist

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »