Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Stožer CZ o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u OBŽ

Zbog porasta broja novopozitivnih, a prema novoj karti Europskog centra za kontrolu bolesti, Slavonija je u crvenom. Karta se objavljuje svaki tjedan na temelju 14-odnevne incidencije i udjela pozitivnih...

Zbog porasta broja novopozitivnih, a prema novoj karti Europskog centra za kontrolu bolesti, Slavonija je u crvenom. Karta se objavljuje svaki tjedan na temelju 14-odnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Prema riječima Mate Lukića, načelnika Županijskog stožera civilne zaštite, u Osječko-baranjskoj županiji od 277 obrađenih uzoraka novopzitivna je 31 osoba; novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (14), Donji Miholjac i Valpovo (po 3), Belišće i Našice (po 2), Beli Manastir i Đakovo (po 1) te na području općina Bilje (4) i Antunovac (1). U samoizolaciji je 380 osoba, hospitalizirano je 27 osoba, a dvije su osobe na respiratoru. Preminula je jedna osoba s područja grada Valpova u dobi od 79 godina.

U kolovozu prošle godine bile su 183 oboljele osobe, a sada ih je 424, što znači da je virus itekako prisutan. Ovaj nagli skok, odnosno prelazak iz zelene u crvenu zonu sve nas je skupa iznenadio, od prosječno deset oboljelih dnevno početakom kolovoza, došli smo do brojke između četrdeset i pedeset i to je taj skok koji nas je ubacio u crvenu zonu, pojasnio je načelnik Lukić. Među hospitaliziranim bolesnicima, čija prosječna dob je 63 godine, velika većina, odnosno 19 je necijepljenih, kaže dr. Domagoj Drenjančević.

Voditelj Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić kazao je kako se nastavlja s pozivima za cijepljenje bez naručivanja i to svim vrstama cjepiva, a do sada je tim putem cijepljeno 27.000 osoba.

Na sjednici Stožera bilo je riječi i o početku nastave koja će se u Osječko-baranjskoj županiji odvijati u učionicama s tim da su maske obavezne za učenike od 5. do 8. razreda ukoliko nije moguće osigurati potreban razmak među učenicima.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »