Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Spomen-obilježje u čast uzornog suživota Nijemaca i Hrvata

Njemačka zajednica - Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Osijeku u suradnji s Općinskim vijećem i načelnikom Općine Satnica Đakovačka, Željkom Šimićem, otkrit će danas na groblju u Gašincima...

Njemačka zajednica - Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Osijeku u suradnji s Općinskim vijećem i načelnikom Općine Satnica Đakovačka, Željkom Šimićem, otkrit će danas na groblju u Gašincima spomen-obilježje u čast uzornog suživota Nijemaca i Hrvata od polovice 18. do sredine 20. stoljeća. Na taj način želi se prikazati skladan suživot između Hrvata i Nijemaca na ovom području, istaknuo je za Novi radio, Nikola Mak, član upravnog odbora Njemačke zajednice – Zemaljske udruge podunavskih Švaba.

Preko 15 takvih spomen-obilježlja nalazi se na ovom području, a oni su znak da su naši preci živjeli u skladu sa sredinom u koju su došli, dodao je Mak te pozvao građane da se pridruže.

Svečanost otkrivanja spomen-obilježja održat će se u srijedu 30.listopada s početkom u 11 sati.

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku

Đakovačka platana visoka je 27 metara, dok širina njezine krošnje iznosi 40 metara

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske

Riječ je o trodnevnoj školi astronomije u jedinom planetariju u istočnoj Hrvatskoj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »