Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

Zbog kvalitetnijih uvjeta za primjenu važećih epidemioloških mjera 32. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije održana je danas (17. rujna 2020. godine) u dvorani Aula Magna na Fakultetu...

Zbog kvalitetnijih uvjeta za primjenu važećih epidemioloških mjera 32. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije održana je danas (17. rujna 2020. godine) u dvorani Aula Magna na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Na dnevnom redu je bilo 19 točaka, među kojima su izvješće o izvršenju županijskog proračuna u prvoj polovici ove godine, odluka o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola, suglasnost Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek za sklapanje imovinsko-pravnih poslova za projekt Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, kao i Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek za RCK u sektoru elektrotehnike i računalstva te prijedlog Ugovora o provedbi projekta izgradnje Gospodarskog centra u Osijeku, jednog od najvažnijih aktualnih projekata Osječko-baranjske županije.

- Proračun Osječko-baranjske županije je stabilan, a naravno da smo zbog pandemije koronavirusa morali raditi određene uštede i rezove. Međutim, i u tim uvjetima nastavili smo ključne projekte, od kojih se neki, na primjer sufinanciranje prijevoza učenika što radimo zajedno s Vladom RH, bili na dnevnom redu današnje sjednice. Naravno, nastavljamo i projekt besplatne školske kuhinje za sve učenike te druge važne projekte. Osobito je značajan projekt Gospodarskog centra za koji smo se uspjeli napokon usuglasiti s Gradom Osijekom. Riječ je o novom sajamskom prostoru i ogromnoj investiciji, vrijednoj više od 300 milijuna kuna, koja će se financirati kroz fondove Europske unije. Vrlo brzo krećemo u izgradnju prvog dijela Gospodarskog centra - rekao je župan Ivan Anušić.

V.d. pročelnice Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Gabrijela Čurković naglasila je kako je Gospodarski centar zajednički projekt Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, ima strateški značaj, a treba se graditi na 56.000 m2 unutarnjeg i 34.000 m2 vanjskog prostora.

- Sada smo fokusirani na izgradnju Zgrade 1 čija je površina 4.950 m2, a sadrži sajamsko-izložbene, prodajne i kongresne sadržaje, prostor za male i srednje poduzetnike i obrtnike, uredske i servisne prostore, kao i okolni prostor. Projektna dokumentacija je već priređena, a ovaj tjedan smo predali zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, koju očekujemo sredinom listopada - istaknula je Gabrijela Čurković, dok je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović dodala kako izgradnja Gospodarskog centra ima puno veći značaj od sajamskog jer donosi niz benefita za ukupni razvoj gospodarstva.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »