Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Savjeti hodočasnicima i svim sudionicima u prometu povodom proslave blagdana Velike Gospe u Aljmašu

Dana 14. kolovoza i na blagdan Velike gospe, na državnoj cesti broj 2 (istočni dio Osječke obilaznice), zatim državnoj cesti broj 213 od Sarvaša do Bijelog Brda, očekuje se veliki broj hodočasnika,...

Dana 14. kolovoza i na blagdan Velike gospe, na državnoj cesti broj 2 (istočni dio Osječke obilaznice), zatim državnoj cesti broj 213 od Sarvaša do Bijelog Brda, očekuje se veliki broj hodočasnika, pješaka, vozača motornih vozila i biciklista.

Kako bi svim hodočasnicima i sudionicima u prometu osigurali sigurnost te postigli optimalnu protočnost prometa, PU Osječko baranjska upućuje nekoliko savjeta:

•pozivamo sve vozače da uoči i na dan Velike Gospe na put krenu na vrijeme, da budu strpljivi i oprezni te da poštuju prometne propise,•da tijekom noći koriste kratka svjetla kako ne bi zasljepljivali pješake,•da brzinu prilagode uvjetima na cesti, velikoj gustoći prometa vozila i pješaka.•da ukoliko uoče nesretni slučaj na prometnici ozlijeđenima pruže prvu pomoć, a potom obavijeste medicinsku pomoć (194) i policiju (192), a u slučaju manjih prometnih nesreća samo sa materijalnom štetom, uklone vozila sa kolnika, popune Europsko izvješće, a ukoliko traže da se izvrši očevid pozovu policiju (192 ili 112).•da poštuju prometne znakove i upute policijskih službenika,

Kako će velik broj vjernika hodočastiti pješice, pozivamo na poseban oprez tijekom kretanja kolnikom te;

· molimo pješake da se u naseljenim mjestima kreću nogostupom,· da se izvan naselja kreću lijevom stranom kolnika u smjeru kretanja, dakle u susret nadolazećim vozilima, u koloni jedan iza drugoga. Ukoliko se kreću kolnikom noću ali i danju u slučaju smanjene vidljivosti dužni su biti označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom (reflektirajući prsluci/svjetiljke).· biciklisti se kolnikom moraju kretati desnom stranom u koloni jedan iza drugoga te su u obvezi nositi reflektirajuće prsluke ili reflektirajuću odjeću te biti propisno osvijetljeni s prednjim bijelim svijetlom i zadnjim crvenim svjetlom.

OSOBITU POZORNOSOT SVI SUDIONICI U PROMETU TREBAJU OBRATITI NA DIONICI DRŽAVNE CESTE BROJ 213 IZMEĐU NASELJA NEMETIN I SARVAŠ ZBOG RADOVA KOJI SE IZVODE NA REKONSTRUKCIJI KOLNIKA.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »