Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Raketni modelari iz Đakova i Drenja osvojili treće mjesto

Autor: Novi Radio

Nastupilo je 9 natjecatelja, osnovnoškolaca OŠ Drenje i OŠ Josipa Antuna Ćolnića uz njihove mentore i voditelje, Željku Rossi i Hrvoja Jovića

Raketni modelari iz Đakova i Drenja osvojili treće mjesto - Novi Radio, Đakovo

Na 7. Otvorenom prvenstvu Slavonije u raketnom modelarstvu za djecu i mlade održanom 27. travnja 2024.g. u Vinkovcima na aerodromu „Sopot“, ispred Zajednice tehničke kulture Grada Đakova i Astronomskog astronautičkog društva „Orion“, nastupilo je 9 natjecatelja, osnovnoškolaca OŠ Drenje i OŠ Josipa Antuna Ćolnića uz njihove mentore i voditelje, Željku Rossi i Hrvoja Jovića.

Na natjecanju kojeg su organizirali Hrvatski astronautički i raketni savez (HARS) i Aero klub „Fenix“ Cerić, sudjelovali su modelari iz cijele Hrvatske, a nakon organiziranih radionica raketnog modelarstva kroz cijelu proteklu godinu u Đakovu, sudjelovala je i đakovačka Zajednica uz potporu Astronomskog astronautičkog društva „Orion“.

U kategoriji osnovnih škola s raketama S-6-A (rakete s trakom) u velikoj konkurenciji natjecatelja (preko 60) đakovčani su postigli ekipno 3. mjesto, kao i pojedinačno 3. mjesto koje je osvojio Petar Beljan, učenik OŠ J. A. Ćolnića. Petar je bio i dio brončane ekipe – koju su uz njega činile i natjecateljice Mia Lenhart i Viktorija Zorbas iz OŠ Drenje.

Nevrijeme pogodilo OBŽ - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Nevrijeme pogodilo OBŽ

U 26 intervencija sudjelovao ukupno 81 vatrogasac sa 27 vozila

Održana akcija mjerenja tlaka - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Održana akcija mjerenja tlaka

Akcija je održana pod motom „mjerite pravilno svoj krvni tlak, kontrolirajte ga i živite duže!“

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »