Radionica za kuhare u osnovnim školama
Osječko-baranjska županija i Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo OBŽ jučer su (11. travnja 2023. godine) organizirali...
Osječko-baranjska županija i Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo OBŽ jučer su (11. travnja 2023. godine) organizirali radionicu "Zdravi učenički obroci" namijenjenu kuharima u osnovnim školama kako bi stečeno znanje mogli primijeniti u planiranju jelovnika i pripremanju zdravih učeničkih obroka.
Radionica je održana u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek, a s ciljem umrežavanja kuhara, razmjene znanja i iskustava, unaprjeđenje funkcioniranja školskih kuhinja prijenosom iskustva najboljih praksi, znanja i vještina. Poseban naglasak bio je na pripremi zdravih obroka, i to lokalnim namirnicama i sigurnim tehnološkim postupcima kako bi se poboljšala kvaliteta prehrane učenika osnovnih škola, ojačale kompetencije ugostiteljskih kadrova te promovirala strukovna zanimanja i rad Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Predavači na radionicama za kuhare, koje se nastavljaju i danas, su strukovni nastavnici i mentori kod poslodavaca i stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Zajedno su prezentirali pripremu i serviranje 40 kuhanih i suhih obroka za učenike.
Tekst i foto: OBŽ