Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Radionica LAG-a Strossmayer o pravima starijih osoba

Foto:LAG Strossmayer LAG „Strossmayer“ Đakovo na području Općine Strizivojna provodi projekt „Vrijeme je za društvo“, 2. je ovo godina provođenja projekta, financiranog od strane Ministarstva...

Foto:LAG Strossmayer

LAG „Strossmayer“ Đakovo na području Općine Strizivojna provodi projekt „Vrijeme je za društvo“, 2. je ovo godina provođenja projekta, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Jedna od projektnih aktivnosti je osvješćivanje i informiranje javnosti o pravima starijih osoba i prevenciji zlouporabe Ugovora od dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju.

U petak 13.05. održano je predavanje Centra za socijalnu skrb Đakovo, suradnika na projektu. Djelatnice centra Sanela Merc, Erna Schonfeld i Marija Milić su održale vrlo zanimljivo i poučno predavanje korisnicima projekta. Korisnici su imali priliku čuti svoja prava u sustavu socijalne skrbi, postupaku upisa u staračke domove te im je razjašnjena razlika između Ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju. Upozoreni su i na sve eventualne posljedice svakog pojedinačnog Ugovora. Korisnici projekta su na kraju postavili brojna pitanja na što su dobili stručne odgovore, rekla je voditeljica projekta Vanesa Ivanišević.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »