Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Provedena akcija povodom Svjetskog dana dijabetesa

Dana 11. studenog 2023. (subota) u vremenu od 9 do 1 sati u Đakovu, u Ulici Ivana Pavla II. kod kuće Reichsmann, Udruga umirovljenih i pričuvnih djelatnika MUP-a - Policijske postaje Đakovo, povodom...

Dana 11. studenog 2023. (subota) u vremenu od 9 do 1 sati u Đakovu, u Ulici Ivana Pavla II. kod kuće Reichsmann, Udruga umirovljenih i pričuvnih djelatnika MUP-a - Policijske postaje Đakovo, povodom Svjetskog dana dijabetesa, po prvi put provela je prigodnu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi besplatno za sve sugrađane.

Akcija je provodena u zajednici sa Domom zdravlja Osječko baranjske županije u kojoj je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, glavna sestra Dragica Pavlović, osigurala dvije patronažne sestre Lidiju Galović i Renatu Majić te sve potrebito za provedbu akcije. Akciju su pomogli Ljekarna Lijek Đakovo, dr. Nikola Kraljik ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko baranjske županije osiguravši prigodne letke, a jedan gospodin iz Semeljaca koji je želio ostati anoniman osigurao je jabuke kao promidžbu zdrave hrane.

Udruga je provodeći akciju „mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi“ na prikladan način realizira jednu od svojih društvenih djelatnosti koje imaju za cilj očuvanje i poboljšanje kvalitete života svojih sugrađana, podizanje svijesti, informiranje i edukacija opće populacije o prevenciji.

Akciji su se odazvala 117 sugrađana, a tom prilikom najveći krvni tlak izmjeren je od 160/90, a šećer u krvi od 22,5. Želja Udruge je da ova akcija postane tradicionalna, a u narednom periodu ostvarit će se kontakti sa načelnicima, kako bi se ovakva akcija provela i u središtima općina na području Đakovštine.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »