Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Provalio u trgovinu i ukrao cigarete, pronađeni kradljivci bicikala

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 4 kaznena djela od kojih izdvajamo kazneno djelo teška krađa. U noći, 22.travnja, oko 3,30 sati, nepoznati...

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 4 kaznena djela od kojih izdvajamo kazneno djelo teška krađa.

U noći, 22.travnja, oko 3,30 sati, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u Osijeku i ukrao više desetaka pakiranja cigareta. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 10 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 30-godišnji i 25-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo „Krađa“. Počinitelji su u vremenu od 25. siječnja do 8. travnja ukrali dva bicikla i dijelove bicikla iz stambenih zgrada na području Osijeka. Vlasnici su oštećeni za oko 7 000 kuna.

Kako bi biciklisti dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta: 

 • zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
 • Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
 • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
 • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično
 • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
 • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
 • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
 • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
 • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
 • Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.
 • Jučer, 21. travnja, oko 13,15 sati, u blizini mjesta Jagodnjak, 27-godišnji hrvatski državljanin u polju je pronašao ručnu bombu „M-52“. O pronalasku bombe obavijestio je policiju te je na mjesto pronalaska izišao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je bombu izuzeo na siguran način. Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Iz policije pozivaju građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. O namjeri predaje javite se na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji nakon čega će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

  Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

  Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

  Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

  Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

  Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

  Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

  Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »