Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Promovirana prva generacija doktora dentalne medicine Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek

Jučer je (21. prosinca 2022. godine) održana promocija 48 doktora dentalne medicine, prve generacije doktora dentalne medicina Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. Kao sastavnica Sveučilišta...

Jučer je (21. prosinca 2022. godine) održana promocija 48 doktora dentalne medicine, prve generacije doktora dentalne medicina Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. Kao sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, ovaj Fakultet osnovan je 2017. godine, a usmjeren je na edukaciju budućih doktora dentalne medicine, sveučilišnih prvostupnika i magistara sestrinstva te sveučilišnih prvostupnika i magistara fizioterapije.

Studijske programe izvodi u Osijeku te na dislociranim lokacijama u Orahovici, Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu, Pregradi i Svetoj Nedelji. Na svim studijskim programima trenutno studira 1.096 studenata, od toga 181 na studijskom programu dentalne medicine. Rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac naglasio je kako ovo nije samo povijesni dan za Fakultet dentalne medicine i zdravstva nego i za osječko Sveučilište. - Nakon šest godina izašla je prva generacija na Fakultetu koji je izrazito tržišno zanimljiv i koji obrazuje deficitaran kadar, posebno u našim slavonskim županijama. Ovo je jedan od fakulteta koji s ovim studijskim programom poboljšava vidljivost Sveučilišta ne samo u Hrvatskoj, nego i na razini europskog istraživačkog prostora - kazao je rektor Guberac.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »