Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Program "Noći muzeja" u Muzeju Đakovštine

Petnaesta manifestacija Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održat će večeras. Ovogodišnja tema nosi naziv ‘‘Velike obljetnice hrvatskih muzeja‘‘, a program će trajati...

Petnaesta manifestacija Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održat će večeras. Ovogodišnja tema nosi naziv ‘‘Velike obljetnice hrvatskih muzeja‘‘, a program će trajati od 18 sati do 1 sat nakon ponoći uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Muzej Đakovštine po jedanaesti puta sudjeluje u manifestaciji ”Noć muzeja” s raznolikim program. "Nakit s daškom povijesti" naziv je radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Voditelji su profesorice Dubravka Sharmitzer, Sanja Lasić te Tamara Jakšić iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo te profesor Mario Jager i profesorica Ivana Zakanji iz Osnovne škole Franje Krežma iz Osijeka. Izrađivat će se nakit od bakrene žice te privjesci za ogrlice s motivima glagoljica, a kako kaže kustosica Jelena Boras radionice su uvijek dobro prihvaćene i posjećene.

U suradnji s Foto – kino klubom Đakovo i ove će godine posjetiteljima biti pružen jednosatni povratak u ne tako daleku prošlost u Đakovačkim kronikama. Slijedi likovna izložba 20-ak akrila akademskog slikara Željka Subića, a u glazbenom dijelu programa bit će održan koncert tamburaškog komornog orkestra ”Golden strings orchestra”.

Kustosi muzeja bit će na raspolaganju svim zainteresiranim posjetiteljima za stručna vodstva.

“Noć muzeja” počinje u 18 sati, a ulaz je slobodan.

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu

Utvrđeno je da se radi o 29-godišnjem strancu

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva" - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva"

"Nastavit ćemo razvijati ovakve i slične projekte kako bi smo zaustavili iseljavanje i stvorili uvjete za povratak ljudi koji su odselili iz naše županije"

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »