Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Preminuo đakovački dugogodišnji odvjetnik Zvonimir Jurić

Povodom smrti našeg sugrađanina, dugogodišnjeg odvjetnika, nekadašnjeg saborskog zastupnika i gradskog vijećnika, objavljujemo kratku crticu u njegov spomen. Zvonimir Jurić rođen je 30. kolovoza...

Povodom smrti našeg sugrađanina, dugogodišnjeg odvjetnika, nekadašnjeg saborskog zastupnika i gradskog vijećnika, objavljujemo kratku crticu u njegov spomen.

Zvonimir Jurić rođen je 30. kolovoza 1955. godine u Osijeku, od majke Gizele, rođene Brođanac i oca Milana.

Osnovnu školu pohađao je u Đakovu, kao i gimnaziju, nakon koje se upisao na Pravni fakultet u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1980. godine. Vježbenički staž odrađivao je u odvjetničkom uredu kod svojeg oca Milana Jurića, a zatim kod odvjetnika Mirka Predrijevca u Đakovu.

1982. godine zapošljava se u Autosaobraćajnom poduzeću Đakovo gdje radi u svojstvu voditelja pravnih, kadorovskih i općih poslova do siječnja 1989.g. Po polaganju pravosudnog ispita, u veljači 1989. godine otvara samostalni odvjetnički ured u kojem radi do umirovljenja 1. svibnja 2019. godine.

Jedan je od osnivača ogranka Hrvatske demokratske zajednice u Đakovu, a na prvim višestranačkim izborima 1990. godine izabran je za zastupnika u Vijeću općina hrvatskog Sabora. Na izborima 1992. godine ponovno je izabran za zastupnika i to u Zastupnički dom Hrvatskog sabora, u kojem mandatu je bio član Odbora za zakonodavstvo.

Odlukom predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana odlikovan je Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog trolista i Spomenicom Domovinskog rata, za zasluge u vrijeme Domovinskog rata, a 2010. godine dodijeljena mu je Povelja Hrvatskog sabora zbog iznimnog doprinosa u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Bio je vijećnik Gradskog vijeća Grada Đakova u mandatu od 2001. do 2005. godine.

Iza sebe ostavlja suprugu Anu i sina Juricu, koji nastavlja obiteljsku tradiciju bavljenja odvjetničkom djelatnošću obitelji Jurić počevši od 1962. godine.

Posljednji ispraćaj predviđen je za ponedjeljak, 2. siječnja 2023.g. u 14 sati na gradskom groblju u Đakovu.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »