Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Poziv na sudjelovanje u ocjenjivanju kulena/kulina u ŽK Osijek

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku organizira 20. ocjenjivanje kakvoće kulena/kulina. Ove se godine prvi put na natjecanje...

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku organizira 20. ocjenjivanje kakvoće kulena/kulina. Ove se godine prvi put na natjecanje mogu prijaviti isključivo proizvođači kulena upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla i/ili upisani u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla. Rok za dostavu uzorka i ovih podataka je 15. lipnja Prijavljeni uzorci bit će označeni šiframa pod kojima će ih ocijeniti ocjenjivački panel koji čini pet stručnih osoba.Kuleni prijavljeni za ocjenjivanje, prije organoleptičkog ocjenjivanja, bit će pregledani na trihinelozu metodom umjetne probave. Na svim uzorcima predanog kulena obavit će se fizikalno-kemijska analiza u Centru za kvalitetu mesa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, a troškovi analiza za sudionike natjecanja su besplatni. Kakvoća kulena/kulina vrednovat će se na osnovi rezultata fizikalno-kemijske analize uzorka i organoleptičkog ocjenjivanja.Organoleptičkim ocjenjivanjem svaki uzorak kulena može dobiti najviše 100 bodova. Najbolje ocjenjeni kulen bit će proglašen šampionom 20. ocjenjivanja kakvoće kulena/kulina, a proglašenje pobjednika bit će u prvom tjednu srpnja.

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu

Utvrđeno je da se radi o 29-godišnjem strancu

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva" - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva"

"Nastavit ćemo razvijati ovakve i slične projekte kako bi smo zaustavili iseljavanje i stvorili uvjete za povratak ljudi koji su odselili iz naše županije"

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »