Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Povećanje prometnih nesreća na području OBŽ u 2023. godini

Autor: Novi Radio

Ukupni broj evidentiranih prometnih nesreća iznosio je 2.117

Povećanje prometnih nesreća na području OBŽ u 2023. godini - Novi Radio, Đakovo

Riječ je o povećanju u iznosu od gotovo 8 % u odnosu na prethodnu godinu. Unutar tog broja, 13 prometnih nesreća rezultiralo je smrtno stradalim osobama. Broj ozlijeđenih iznosio je 592 dok je 1.512 nesreća rezultiralo isključivo materijalnom štetom. Ukupan broj stradalih osoba u prometnim nesrećama tijekom 2023. godine iznosio je 834. Smrtno stradalih osoba bilo je 13, što je smanjenje od 35 % u odnosu na prethodnu godinu, dok je 137 osoba bilo teže ozlijeđeno. U istom razdoblju, evidentirano je ukupno 42.671 prekršaja u cestovnom prometu. Od tog broja, zbog počinjenih je prekršaja izdano 10.528 upozorenja. Najčešći je prekršaj bio nepropisna brzina. Prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola iznosili su 2.606. Najveći broj tih prekršaja odnosio se na vozače motornih vozila s koncentracijom od 0,5 do 1,0 g/kg alkohola u krvi.

Sveukupno gledano, statistički podatci o prometnim nesrećama i prekršajima u 2023. godini pružaju uvid u dinamiku događanja na cestama, istovremeno potičući građane i policiju na razmišljanje o daljnjim preventivnim mjerama radi poboljšanja sigurnosti u prometu.

Nevrijeme pogodilo OBŽ - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Nevrijeme pogodilo OBŽ

U 26 intervencija sudjelovao ukupno 81 vatrogasac sa 27 vozila

Održana akcija mjerenja tlaka - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Održana akcija mjerenja tlaka

Akcija je održana pod motom „mjerite pravilno svoj krvni tlak, kontrolirajte ga i živite duže!“

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »