Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Ponovni pad nezaposlenih na području Osječko-baranjske županije

Iz osječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dolaze pozitivne vijesti. Naime, krajem ožujka na razini županije evidentirano je 15.369 nezaposlenih osoba, odnosno 315 osoba manje...

Iz osječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dolaze pozitivne vijesti. Naime, krajem ožujka na razini županije evidentirano je 15.369 nezaposlenih osoba, odnosno 315 osoba manje nego prethodna mjeseca i 2276 osoba manje nego u ožujku 2021. godine. Nezaposlenost se tako smanjuje drugi mjesec zaredom.

Dobra vijest je da je na razini grada Osijeka zabilježena nova najniža nezaposlenost. U Osijeku su evidentirane 4302 nezaposlene osobe, to je 130 osoba manje nego prethodna mjeseca, odnosno 191 osoba manje u odnosu na siječanj. Raniji rekord zabilježen je u prosincu prošle godine, u statusu nezaposlen kraj godine dočekalo 4407 osoba, čime je srušen do tada najbolji rezultat, onaj iz rujna, kada je zabilježeno 4435 nezaposlenih.

Pokazatelj je ovo pozitivnih trendova koji se zadnjih mjeseci vežu uz grad Osijek i županiju općenito. Tijekom ožujka poslodavci su na razini županije prijavili 1603 slobodna radna mjesta, 52 radna mjesta više nego prethodna mjeseca. Naviše slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz prerađivačke industrije, građevinarstva i obrazovanja.

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku

Đakovačka platana visoka je 27 metara, dok širina njezine krošnje iznosi 40 metara

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske

Riječ je o trodnevnoj školi astronomije u jedinom planetariju u istočnoj Hrvatskoj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »