Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Pojačan oprez u prometu pri dolasku ljetnog vremena, osobito za motoriste, upozorava IPA Osijek

Posljednji vikend trećeg mjeseca donosi nam i promjenu računanja vremena. Tako ćemo u noći sa subote, 25. na nedjelju, 26. ožujka 2023. godine, satove u 2 sata ujutro pomaknuti na 3 sata. U ljetnom...

Posljednji vikend trećeg mjeseca donosi nam i promjenu računanja vremena. Tako ćemo u noći sa subote, 25. na nedjelju, 26. ožujka 2023. godine, satove u 2 sata ujutro pomaknuti na 3 sata. U ljetnom računanju vremena, vozačima motornih vozila prestaje obveza paljenja kratkih ili dnevnih svjetala tijekom dana. Izuzetak su vozači mopeda i motocikla koji tijekom cijele godine moraju voziti s uključenim svjetlima. U uvjetima smanjene vidljivosti na vozilima ipak moraju biti uključena dnevna svjetla, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Svake godine početkom proljeća i ljeta kao članovi IPA, Regionalni klub osječko-baranjske i vozači motocikala upozoravaju motoriste, ali i druge vozače i sudionike u prometu, da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje u prometu, a sve u cilju njihove sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika. Najviše nesreća događa se početkom sezone jer su vozači automobila i drugih vozila zaboravili na motoriste koji nisu zanemarivi u prometu. Ista stvar je i s početkom turističke sezone kad je pojačan promet na cestama.

Također se upozoravaju vozači mopeda i motocikala da prije vožnje provjere tehničku ispravnost motora, da koriste registrirani motor ili moped, a za vrijeme vožnje obavezno koriste zaštitne kacige i opremu, da poštuju prometne znakove, posebice one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja, prednost prolaska na raskrižjima i zabranu pretjecanja vozila. Vozači ostalih motornih vozila mole za strpljenje i razumijevanje, prije svake odluke razmislite dva puta, koristite pokazivače smjera, provjerite „mrtvi kut“ prije prestrojavanja i pazite na „slabije“ sudionike u prometu. Ukratko, pridržavajte se prometnih pravila i propisa.

Foto: IPA Osijek

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo

U tijeku je obilježavanje Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

Nevrijeme pogodilo OBŽ - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Nevrijeme pogodilo OBŽ

U 26 intervencija sudjelovao ukupno 81 vatrogasac sa 27 vozila

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »