Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

„Poduzetnički obzor special - Žene u poduzetništvu“

Autor: Novi Radio

Seminar je namijenjen svim ženama poduzetnicima i uključenima u poslovni svijet, a održat će se u petak, 8. ožujka

„Poduzetnički obzor special - Žene u poduzetništvu“ - Novi Radio, Đakovo

Povodom Međunarodnog dana žena, Osječko-baranjska županija organizira seminar „Poduzetnički obzor special - Žene u poduzetništvu“. Seminar je  namijenjen svim ženama poduzetnicima i uključenima u poslovni svijet, a održat će se u petak, 8. ožujka 2024. godine, u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije (Županijska 4, Osijek) s početkom u 10 sati. Predviđeno trajanje je do 12 sati.

Seminar je besplatan, a za sudjelovanje je potrebno popuniti i poslati obrazac prijave koji se nalazi na web stranicama Županije u okviru projekta „Poduzetnički obzor“, najkasnije do 6. ožujka ove godine.

U okviru seminara „Poduzetnički obzor special - Žene u poduzetništvu“ bit će održana tri predavanja, i to:

„Pogled u sebe - Geštalt psihoterapija kao ogledalo za osobni razvoj"

Na ovom interaktivnom predavanju istražit ćemo kako geštalt psihoterapija može pomoći ženama poduzetnicama da bolje razumiju sebe i svoj unutarnji svijet. Razgovarat ćemo o tome kako naša unutarnja dinamika utječe na odluke koje donosima, interakcije s drugim ljudima i vođenje poslovanja. Dotaknut ćemo se važnosti pronalaska ravnoteže između vlastite snage i osjetljivosti te kako geštalt psihoterapija može pomoći u jačanju samopouzdanja i otpornosti prema izazovima. Istražit ćemo kako promatrati sebe s većom svjesnošću, prihvaćanjem i razumijevanjem, koristeći alate i tehnike koje nudi geštalt pristup. Predavanje će održati Nikoleta Poljak, mag. andragogije i geštalt psihoterapeutkinja.

“Nutritivni put jedne poduzetnice”

Pravilna prehrana tema je koja zadire u zdravlje, ljepotu i emocije žena. Svaka žena svjesna je težine i truda koji je potrebno uložiti u organizaciju prehrane, a treba biti usklađena sa stilom života i opipljiva rezultatima. Isto tako, u svakom pokušaju promjene suočeni smo s bezbroj savjeta o prehrani, a zbunjuje nas koji od njih je stručan. Cilj predavanja “Nutritivni put jedne poduzetnice” je osnažiti i pokrenuti brigu o pravilnoj prehrani kod žena suočenih s manjkom vremena, a suviškom stresa te na jasan i stručan način odgovoriti na najčešća pitanja žena vezano uz pravilnu prehranu. Polaznice će naučiti kako složiti obrok koji mogu ponijeti na posao, kako organizirati obroke u danu, kako ostvariti dnevni preporučeni unos vlakana, koliko vode unositi u danu i kako razlučiti emociju od hrane. Predavanje će održati Ivana Sović, mag. nutricionizma.

„Pismo - Istražimo sebe kroz umjetnost“

Radionica „Pismo” jedna je u nizu radionica iz ciklusa likovnih radionica za odrasle “Istražimo sebe kroz umjetnost“ na kojima će polaznice naučiti razmišljati kao umjetnici. Polaznice će, pod stručnim vodstvom, u kombiniranoj tehnici izrađivati vizualno pismo podrške upućeno sebi. Tijekom trajanja radionice (za čije sudjelovanje nije potrebno prethodno znanje iz područja umjetnosti) odvajamo vrijeme za sebe i provodimo ga u umjetničkoj aktivnosti koja nas opušta, strukturira misli i emocije. Za naše psihičko i fizičko zdravlje nužno je ostvariti stvaralačko u svakodnevnom životu te osjetiti uživanje u aktivnosti isključivo radi aktivnosti. Proces izrade pisma obnovit će najvažniji odnos u životu - onaj sa samom sobom, osvijestiti prioritete vezane uz mentalno zdravlje te nas osnažiti tijekom izazovnih životnih razdoblja. Predavanje će održati izv. prof. dr. art. Jelena Kovačević, specijalist art-terapije.

Tekst i foto: OBŽ

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika

Kada veličina župe i njezino pastoralno djelovanje to iziskuju, moguće je uz jednog župnika imenovati i drugoga

OBŽ: Svjetsko natjecanje u oranju za dvije godine - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

OBŽ: Svjetsko natjecanje u oranju za dvije godine

U dva dana očekujemo više od 20.000 posjetitelja

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »