Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem

Autor: Novi Radio

22. veljače u Nacionalnom informacijskom sustavu upisa u OŠ otvaraju se prijave za redovan upis u prvi razred osnovne škole

Ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem - Novi Radio, Đakovo

Obzirom na to da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva razvilo Modul Nacionalni informacijski sustav upisa u osnovne škole u sklopu projekta "Informatizacija upisa uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojno-obrazovne ustanove e-upisi", od 2024./2025. školske godine primjenjuje se ovaj inovativni modul kojim će se olakšati upisni procesi te administrativno rasteretiti građani. Sijedom navedenog, na području OBŽ ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole. U četvrtak, 22. veljače u Nacionalnom informacijskom sustavu upisa u OŠ otvaraju se prijave za redovan upis u prvi razred OŠ. Roditelji će preko poveznice moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta u prvi razred OŠ, sve do 31. ožujka 2024.

U sustavu će biti vidljivi podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prijavljenog prebivališta. Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama su moguće od 1. veljače do 31. ožujka 2024. S obzirom na to da se u sustav za elektroničke upise u OŠ ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak na portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihova djeteta izvršiti umjesto njih.

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo

Obavljena je pretraga doma i drugih prostora kao i osobnog automobila kod 38-godišnjaka s područja Đakova

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »