Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Otvorena dva natječaja za zanimanje policajac, upisuje se 600 polaznika

Hrvatskoj i dalje nedostaje veliki broj policajaca. U Policijskoj upravi Osječko-baranjskoj stoga podsjećaju sve da su još uvijek otvorena dva natječaja za upis u program srednjoškolskog obrazovanja...

Hrvatskoj i dalje nedostaje veliki broj policajaca. U Policijskoj upravi Osječko-baranjskoj stoga podsjećaju sve da su još uvijek otvorena dva natječaja za upis u program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac, a ukupno se upisuje više od 600 polaznika. Prvi natječaj odnosi se na upis u treći razred policijske škole „Josip Jović" u Zagrebu koji je otvoren do 1. kolovoza, predviđen je upis 100 učenika za potrebe MUP-a, ali i još dodatnih 25 za poslove Ministarstva uprave i pravosuđa odnosno za posao pravosudnog policajca. Kandidati ne smiju imati više od 19 godina, moraju imati završena dva razreda srednje škole koje su završili s najmanje ocjenom dobar i uzornim zalaganjem te moraju imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost.

Drugi natječaj obuhvaća zainteresirane kandidate do 28 godina i radi se o svojevrsnoj prekvalifikaciji odraslih, a traži se ukupno 480 kandidata. Ovaj je natječaj otvoren do 15. kolovoza, a prvo testiranje zainteresiranih u Osijeku održat će se 14. srpnja. Kandidati koji zadovolje sve uvjete bit će pozvani na liječnički ispit nakon kojeg će se smatrati da su primljeni. Oni koji završe program obrazovanja moraju odraditi vježbenički staž u trajanju od 6 mjeseci te položiti državni stručni ispit. Ova prekvalifikacija je subvencionirana u potpunosti od strane Ministarstva unutarnjih poslova.

Svi detalji o ovim natječajima dostupni su na stranicama MUP-a i policijskih uprava.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »