Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Otkriven spomenik braniteljima u Gorjanima

Pokraj crkve sv. Jakova apostola u mjestu Gorjani (10.srpnja) postavljen je trajni podsjetnik na veliku žrtvu pet mladih mještana koji su svoj život položili za domovinu. Spomenik nosi imena Željka...

Pokraj crkve sv. Jakova apostola u mjestu Gorjani (10.srpnja) postavljen je trajni podsjetnik na veliku žrtvu pet mladih mještana koji su svoj život položili za domovinu. Spomenik nosi imena Željka Ivanovića, Ivice Karalića, Jovice Đapića, Ivana Belečetića i Damira Brandisa, a idejno rješenje izradila je Kristina Lović. Njegovo postavljanje inicirala je Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gorjani, a otkrile su ga majke poginulih branitelja. Otkrivanju je, uz obitelji i mještane, nazočio i župan Ivan Anušić.

- Spomen-obilježje je podignuto u znak trajnog sjećanja i zahvale za pet mladića koji su položili živote na oltar domovine, braneći Hrvatsku kada je to bilo najteže. Najmlađi je imao samo 18, a najstariji svega 31 godinu. Život je bio pred njima. Ratno vrijeme 1991.-1995. ih je zaustavilo, a iza njih je ostala slobodna i neovisna Republika Hrvatska - rekao je Anušić te naglasio kako se njihova žrtva nikada ne smije zaboraviti, prešutjeti ili zanijekati.

- To su ljudi koji su nakon stoljeća želje hrvatskog naroda da imaju svoju samostalnu državu 1991. odlučili uzeti oružje u ruke, stvoriti i obraniti samostalnu Hrvatsku. Zahvaljujući njima i svim ostalim žrtvama na području Republike Hrvatske danas ju imamo – rekao je župan.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »