Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Osječko-baranjska županija omogućila edukaciju za 25 dugotrajno nezaposlenih osoba

Jučer su u Osijeku, zamjenik župana Petar Lagator, direktor Zavoda za informatiku Osijek Dražen Tomić i Marin Seleš iz Pučkog otvorenog učilišta Osijek, potpisali nove ugovore čiji će programi...

Jučer su u Osijeku, zamjenik župana Petar Lagator, direktor Zavoda za informatiku Osijek Dražen Tomić i Marin Seleš iz Pučkog otvorenog učilišta Osijek, potpisali nove ugovore čiji će programi biti usmjereni na osposobljavanje nezaposlenih osoba na području Osječko-baranjske županije. Riječ je o ECDL edukaciji za 15 osoba te osposobljavanju 10 osoba za rad u računovodstvu malih poduzeća. Ukupno trajanje nastave za obje edukacije je 370 sati dok vrijednost oba ugovora iznosi 82.500 kuna. Polaznike je izabrao HZZ, a troškove edukacije i prijevoza u potpunosti financira Županija. Prema posljednjim zabilježenim podacima krajem rujna na našem području bilo je 87.175 zaposlenih osoba odnosno 1. 183 više nego prethodnog mjeseca. Od početka koronakrize pa do navednog mjeseca rujna broj novo nezaposlenih osoba iznosio je 505.

Potpisivanju Ugovora nazočila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović te Ivan Ravlić predstojnik Regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Osijeku koji je između ostalog, nadodao kako je do sada zaprimljeno 5.500 zahtjeva te da je 150 više slobodnih radnih mjesta nego u istom razdoblju prošle godine. OBŽ duži niz godina provodi slične programe te je u razdoblju od 2004. do 2019. financirala osposobljavanje za 995 osoba u iznosu od 3. 398,394, 76 kuna. Zbog epidemiološke situacije i krize, ovakvi ugovori poboljšat će mogućnost pronalaska posla te dugotrajno nezaposlene osobe učiniti konkuretnijima na tržištu radne snage.

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku

Đakovačka platana visoka je 27 metara, dok širina njezine krošnje iznosi 40 metara

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske

Riječ je o trodnevnoj školi astronomije u jedinom planetariju u istočnoj Hrvatskoj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »