Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Osijek dobio novi fakultet

Prema jučerašnjoj odluci Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za matematiku postaje Fakultet primijenjene matematike i informatike. Tako je Fakultet primijenjene matematike...

Prema jučerašnjoj odluci Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za matematiku postaje Fakultet primijenjene matematike i informatike. Tako je Fakultet primijenjene matematike i informatike najnoviji fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Dugo je već poznato da prvu godinu prijediplomskih studija Odjela za matematiku upisuju najbolji maturanti po rezultatima obveznog dijela Državne mature na razini cijelog Sveučilišta, a isto tako, zapošljivost diplomanata Odjela za matematiku među najvišima je na Sveučilištu, ističe se u priopćenju.

Fakultet primijenjene matematike i informatike osniva se s ciljem povećanja vidljivosti i prepoznatljivosti na širem domaćem i međunarodnom prostoru. Važan je to iskorak Sveučilišta usmjeren prema gospodarstvu, jer se prema mnogim pokazateljima očekuje daljnji trend jačanja IT sektora, kao i drugih industrija za koje su ključni stručnjaci s matematičkim kompetencijama. Također, ovim se osnažuju kapaciteti Sveučilišta za privlačenje stranih studenata.

Odlukom Senata za privremenog dekana imenovan je prof. dr. sc. Kristian Sabo, redoviti profesor u trajnom izboru Odjela za matematiku.

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku

Đakovačka platana visoka je 27 metara, dok širina njezine krošnje iznosi 40 metara

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske

Riječ je o trodnevnoj školi astronomije u jedinom planetariju u istočnoj Hrvatskoj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »