Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

OŠ Budrovci: Osmaši po tradicionalnoj recepturi izradili uskrni kruh

Učenici 8. razreda OŠ Budrovci jedno su nenastavno poslijepodne proveli u školi okušavši se u izradi uskrsnog kruha. Dio je to aktivnosti proveden u sklopu projekta Srednje strukovne škole Antuna...

Učenici 8. razreda OŠ Budrovci jedno su nenastavno poslijepodne proveli u školi okušavši se u izradi uskrsnog kruha. Dio je to aktivnosti proveden u sklopu projekta Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova "Izrada uskrsnog kruha na tradicijski i suvremeni način", koji je podrazumijevao i istraživanje i prikupljanje tradicionalne recepture i načina izrade uskrsnog kruha u Budrovcima.

Postupak izrade kruha u potpunosti su proveli sami učenici.

Vrijeme između pekarskih aktivnosti učenici su kratili degustacijom lepinja iz školske krušne peći i domaćih suhomesnatih proizvoda te plešući tradicionalna slavonska kola.

Posebnu zahvalu za pomoć u ostvarenju projektnih aktivnosti učenici I voditelj radionice Mato Katalenić posebno su zahvalni za pomoć u ostvarenju projekta Đuri i Ružici Sito, te školskoj kuharici Lidiji Joni.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »