Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

OŠ Budrovci dio projekta ,,Naš vrt-izvor saznanja i ostanka na ognjištu"

OŠ Budrovci u suradnji s OŠ Franice Dell’era iz Vira, Općina Posušje BiH, provodi projekt „Naš vrt- izvor saznanja i ostanka na ognjištu”. Riječ je o manjim školama koje pripadaju rauralnom...

OŠ Budrovci u suradnji s OŠ Franice Dell’era iz Vira, Općina Posušje BiH, provodi projekt „Naš vrt- izvor saznanja i ostanka na ognjištu”. Riječ je o manjim školama koje pripadaju rauralnom dijelu te je od velike važnosti ulaganje u obrazovni sustav kako bi spriječili iseljavanje u veća mjesta i gradove. U svrhu očuvanja svog ognjišta OŠ Budrovci se odlučila više posvetiti istraživanju obnovljivih izvora energije. Iz tog razloga u sklopu projekta je nabavljen edukativni set o obnovljivim izvorima energije. Pomoću ovog seta učenici će upoznati način rada solarnih elektrana kao i vjetroelektrana. Bavit će se elektrolizom vode i koristiti se vodikom kao gorivom. Za uspješno korištenje vodika, odlučili su se za Hydrofill Pro, stolna stanica za punjenje goriva "vodik na zahtjev" dizajnirana za jednostavno i automatsko punjenje hydrostik pro metalnih hibridnih uložaka.

Učenici koji sudjeluju u B1 aktivnosti Mladi znanstvenici, zajedno s učiteljicom matematike i fizike Marijom Kušić usvajaju vještine korištenja ove vrijedne edukativne opreme. Svoje stečeno znanje rado će dijeliti s ostalim učenicima škole kroz različite radionice tijekom godine. Trenutno se intenzivno pripremaju za posjet partnera iz BIH planiran za 10. studenog 2023.

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo

Obavljena je pretraga doma i drugih prostora kao i osobnog automobila kod 38-godišnjaka s područja Đakova

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »