Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

OPG-u Totić Branko potpora putem 3. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“

Završena je provedba i isplaćena cjelokupna potpora za još jedan projekt odobren putem 3. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“ za tip operacije 1.1.4. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”...

Završena je provedba i isplaćena cjelokupna potpora za još jedan projekt odobren putem 3. Natječaja LAG-a ,,Strossmayer“ za tip operacije 1.1.4. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” sukladan tipu operacije 6.3.1. PRR RH, iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“.  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u ožujku 2021. godine  isplatila je cjelokupan iznos potpore od 111.382,50 kn (kunska protuvrijednosti 15.000 EUR) za projekt prijavljen na 3. LAG Natječaj naziva ,,Podizanje nasada oraha i šljiva i nabava poljoprivredne mehanizacije“ nositelja projekta OPG Totić Branko.

Ostvarenim sredstvima potpore putem LAG Natječaja za OPG Totić Branko, Ovčara realizirana je kupnja 260 sadnica oraha te 480 sadnica šljiva za ekološki uzgoj, priprema terena sukladno pravilima struke za podizanje nasada oraha i šljiva te kupnja nove freze i malčera.

OPG Totić Branko je registriran i počeo sa radom u siječnju 2003. godine proizvodeći osnovne ratarske kulture kao što su pšenica i kukuruz na površini od oko 5 ha. Uz nositelja OPG-a Totić Branka u OPG-u je i član OPG-a Totić Jozo. U nekoliko višegodišnjih perioda OPG Totić Branko je sve parcele zasijao travnim smjesama te proizveo značajne količine prvoklasnih hranjiva koje su prodane uzgajivačima u stočarstvu.

Nakon provedenog 3. LAG Natječaja LAG-a ,,Strossmayer” objavljenog 21. lipnja 2019. godine OPG-u Totić Branko je odobrena potpora za provedbu tipa operacije sukladnog 6.3.1. ,,Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva”, u iznosu od 111.382,50 kn te su nakon provedenog ulaganja u ožujku 2021. godine odobrena i isplaćena cjelokupna sredstva potpore od strane Agencije za plaćanja.

Provedbom projekta odobrenog putem LAG Natječaja OPG-u Totić Branko ostvareno je podizanje nasada oraha te šljiva za ekološki uzgoj i nabava mehanizacije neophodne za rad u nasadima te se OPG realizacijom ovog projekta počeo baviti i s ekološkom proizvodnjom oraha i šljiva.

U prekrasnom ambijentu koji pruža priroda naselja Ovčara u sastavu Općine Levanjska Varoš, OPG Totić Branko pruža i usluge smještaja u kući za odmor ,,Vila Danica” na lokaciji Ovčara 15. U predivnom parku sa bazenom, koji čini posebno zanimljiv dio ruralne kuće za odmor, dječjim igralištem i ostalim bogatim sadržajima OPG nudi vrhunski smještaj u ruralnoj kući za odmor ,,Vila Danica“ sa ČETIRI SUNCA odnosno 4 zvjezdice.

OPG Totić Branko se pomoću ostvarene potpore putem LAG Natječaja usmjerio na ekološku proizvodnju u poljoprivredi. Član OPG-a Jozo Totić napomenuo je da Ovčara u Općini Levanjska Varoš ima i veliki turistički potencijal i kako uz ulaganja u poljoprivredu i turizam čini veliki potencijal ruralnog razvoja našeg područja.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »